Nuohouspalvelut

Nuohouspalvelut

Tulisijan ja hormin nuohoustarpeeseen vaikuttaa tulisijan rakenteen ja käytetyn polttoaineen lisäksi kuinka paljon tulisijaa käytetään. Hormin nokeentumiseen on suuri merkitys myös käyttötottumuksilla kuten poltetaanko paljon roskia tai märkää puuta. Kaikissa rakennuksissa on arvioita, mikä on riittävä nuohousväli.
Asuinrakennusten tulisijojen nuohoukselle on säädetty vähimmäismäärävälit. Vakituiseen asumiseen käytetyissä rakennuksissa nuohous on tehtävä vähintään kerran vuodessa ja vapaa-ajan asumiseen käytetyissä rakennuksissa vähintään kolmen vuoden välein. Jako vakituisen ja vapaa-ajan asumisen välillä ei tässä tarkoita rakentamisen sääntelyyn liittyvää rakennuksen käyttötarkoitusta, vaan asumisen määrää. Nuohous tulee tehdä asuinrakennuksissa säädettyä useammin, jos sille on tarve. Nuohousvälien sääntelyssä ei oteta enää kantaa tulisijassa käytettyyn polttoaineeseen.

Käyttämätöntä tulisijaa ja savuhormia ei tarvitse nuohota. Kuitenkin kolme vuotta käyttämättömänä ollut tulisija on nuohottava ennen sen ottamista takaisin käyttöön. Nuohousvelvoite ei koske kaasukäyttöistä tulisijaa eikä sen hormia.

Pientalot alkaen 49€
Linkki hinnastoon
linkki ajanvaraukseen